Ülkemizde sağlık denilince oluşan ilk intiba, sağlıkçıların işsiz kalmayacağı yönündedir. Çünkü, sağlık sektörü değişim ve dönüşümlerin hızlı yaşandığı, etkileşimlerin fazla olduğu ve bir çok iş alanını içinde bulunduran bir meslek sınıfıdır.
Bu yüzden her kesimden çalışanı da içinde bulundurmaktadır. Gerek yöneticileri, doktoru, hemşiresi, acil tıp teknisyenleri, ebesi, anestezi uzmanları, laboratuvar ve röntgen çalışanları teknik hizmet elemanları veya dışardan alınan temizlik hizmetleri gibi birçok kesimden insanlara iş alanı oluşturmaktadır. Hal bu iken sunulan sağlık hizmetleri de sağlık hizmetleri sunumuyla birlikte, otelcilik hizmetleri de sunulmaktadır. Böyle bir sistemde fazlaca iş gücü ihtiyacı vardır.
Ülkemizdeki sağlık iş gücü Avrupa ülkelerine göre düşüktür. Sağlık Bakanlığı’nın 2013 verilerine göre yaklaşık 124 bini hekim, 115 bini hemşire olmak üzere 700 bin civarında kişi çalışıyor. OECD ortalamasını yakalayabilmek için 105 bin hekim, 500 bin hemşireye daha ihtiyaç var. Bu da bize önümüzdeki yıllar içerisinde sağlıktaki iş gücü kapasitesinin doldurulması gerektiğini göstermektedir.
Peki sağlıkta en çok aranıla iş pozisyonları nelerdir ? Sağlık sektöründe son 6 ayda en çok aranan 10 pozisyon ise şöyle:
1-Hemşire
2-Eğitim Hemşiresi
3-Hasta Danışmanı
4-Satış Temsilcisi
5-Ameliyathane Hemşiresi
6-Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
7-Acil Tıp Teknisyeni
8- Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
9-Diş Hekimi
10-Ebe Sağlıkta uzman
Umuyoruzki ilerleyen yıllar da eksik olduğumuz iş gücü kapasitemizi tamamlayıp, arttırarak insan ömrünün uzamasına katkı sağlayacak çalışmalara öncülük edip ,tüm insanlığa faydalı hizmet sunumları yapalım.
Bir yanıt yazın