Yunanistan’dan 10 bin ithal asistan alacağız

admin avatarı

Paylaş:

Ekonomik krizin vurduğu Yunanistan’da binlerce doktor işsiz kalınca Türkiye Yunanlı doktorlara kapıyı açtı. Uzmanlık eğitimi için Yunanistan’da yıllarca sıra bekleyen yeni mezun doktorlara Türkiye’deki üniversitelerde asistanlık izni verilecek. Daha önce özel hastanelerde çalışma izni verilen yabancı doktorlara yeni düzenlemeyle kamuda çalışmanın da kapısı aralanacak.

YÖK VE DIŞİŞLERİ DEVREDE

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yunanistan ziyaretinde ithal doktor meselesini gündeme getirdi. Yunanistan hükümetinden resmen doktor talebinde bulunan Bakan Müezzinoğlu, Türkiye’nin doktor açığını Yunanistan’dan ithal doktorla karşılanabileceğini belirterek, “YÖK ve Dışişleri ile görüşeceğiz. Yunanistan’da doktorlar uzmanlık eğitimi için uzun yıllar bekliyorlar. Biz bu doktorlara uzmanlık eğitimini Türkiye’deki üniversitelerde yaptırırsak hem şimdi asistan ihtiyacımızı karşılarız hem de gelecekte uzman doktor ihtiyacımıza çare olur” dedi.

10 BİN ASİSTANA İHTİYACIMIZ VAR

YÖK ile çalışacaklarını ve üniversitelerin tıp fakültelerinde yunanlı doktorları uzmanlık eğitimini Türkiye’de yaptırmak üzere bir proje başlatacaklarını belirten Bakan Müezzinoğlu, “Türkçe’yi de asistanlık eğitimleri sırasında öğrenebilirler. Uzman olunca özelden gelecek iş imkanlarıyla en az yarısı Türkiye’de kalmak isteyecektir. Yunanistan’da zaten iş potansiyeli yok” diye konuştu.

Projeyi, YÖK ve Dışişleri Bakanlığı ile görüştükten sonra Yunanistan’ın YÖK’ü ve Dışişleri Bakanlıkları ile temasa geçeceklerini kaydeden Müezzinoğlu şunları söyledi:

“Bizim şuan 10 bin pratisyen 20 bin uzman olmak üzeler 30 bin hekim açığımız var. YÖK belki ilk etapta bin asistan, sonraki yıllarda 2 bin 3 bin kişi alabilir. Ya da topluca 5 bin kişiye imkan sağlayabiliriz. Bugün bize 10 bin doktor gelse rahatsız olmayız, fazlalık olmaz. Sadece öncelikle buna imkan verecek yasal düzenlemeleri önümüzdeki günlerde yapacağız.”

admin avatarı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir