Çorum’da, özel bir hastanenin başhekimini silahla tehdit edip, odaya giren sekreteri rehin alan polis memuru, başhekim ve hastane çalışanları tarafından etkisiz hale getirildi. Boğuşma sırasında silahın ateş alması sonucu başhekim elinden yaralandı.
Bahçelievler Mahallesi’ndeki özel bir hastaneye giden Sinop’un Türkeli ilçesinde görevli polis memuru Selim E. (43), Başhekim Op. Dr. Ömer Akkaş’ın odasına girdi. Tedavi gören bir yakınının vefat ettiğini ve kan parası istediğini ileri süren Selim E, Akkaş ile tartışmaya başladı.
Belindeki silahı çıkararak Akkaş’a doğrulttuğu iddia edilen Selim E, bağrışmalar üzerine odaya giden başhekimin sekreteri Ayten Karakaş’ı kolundan tutarak rehin aldı. Bir anlık dalgınlığından faydalanan Başhekim Akkaş, Selim E’nin silahı tuttuğu eline sarıldı. Çıkan arbede sırasında sekreter kurtulurken, silahın ateş alması sonucu Akkaş sol elinden yaralandı.
Daha sonra odaya gelen diğer çalışanlar tarafından etkisiz hale getirilen Selim E, ihbar üzerine olay yerine çağrılan polis ekiplerince gözaltına alındı.
BİR KEZ DAHA LANETLİYORUZ
Bağımsız Sağlık-Sen olarak daha önce pek çok defalar dile getirdiğimiz ancak hala bir çözüm bulunamayan sağlıkçıların maruz kaldığı şiddet olaylarına bir yenisi daha eklenmiştir. Artık sağlıkçıların ne sabrı ne de tahammülü kalmamıştır bu duruma. Biran önce bu sorun çözülmelidir.
Bir yanıt yazın