BAYRAKTAR: DEPREM BÖLGESİNDE ÇALIŞAN SAĞLIKÇILARA EN AZ 1 YIL SÜREYLE ÇİFT TABAN MAAŞ ÖDENMELİ

admin avatarı

Paylaş:

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının kendilerini yaşam kurtarmak için adadıklarına ve tüm süreçlerde olduğu gibi özellikle deprem sürecinde de gece gündüz ayrımı yapmadan özveri ile çalıştıklarını belirtti. Bayraktar, “Deprem bölgesinde çalışmaya devam eden tüm sağlık çalışanlarına en az bir yıl süreyle olmak üzere bölgede yaşam ve çalışma koşulları normale dönene kadar çift taban maaş ödenmelidir. Depremzede tüm sağlık çalışanlarına, yaşanan afetin olumsuz etkilerinin bir nebze azaltılabilmesi için 10 maaş acil yaşam yardımı verilmelidir” dedi.

Bayraktar, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, her zaman olduğu gibi deprem sürecinde de hayatlarını riske atarak mesai kavramı gözetmeksizin çalışan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı gününü kutladı.

 

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORLAR

 

Sağlık çalışanlarının kendilerini yaşam kurtarmak için adadıklarına ve tüm süreçlerde olduğu gibi özellikle deprem sürecinde de gece gündüz ayrımı yapmadan özveri ile çalıştıklarına dikkat çeken Bayraktar, sağlık çalışanlarının deprem, sel gibi doğal afetlerde, terör saldırılarında ve tüm dünyanın Kovid-19 salgını ile mücadele ettiği dönemde dahi kendi canlarını hiçe sayarak görev yaptıklarına vurgu yaptı.

Deprem bölgesinde görev yapan ve depremzede durumda olan sağlık çalışanlarının sorunlarına da dikkat çeken Bayraktar, “Bölgede kadrosu bulunan afetzede sağlık çalışanları, yaşadıkları insanüstü mağduriyetler göz önünde bulundurularak OHAL süresince idari izinli sayılmalıdır. Deprem bölgesinde sağlık hizmeti sunumunda görev alan sağlık çalışanlarının kendileri ve aileleri için oluşan barınma sorunu, bir an önce sağlık hizmetinin sunulduğu alanların yakınında konteyner kentler kurularak çözüme kavuşturulmalı; tuvalet ve banyo gibi temizlik ihtiyaçları giderilmelidir” dedi.

 

İHTİYAÇLARI SÜRATLE KARŞILANMALI

 

Deprem bölgesinde sağlık hizmeti sunumunda görev alan tüm sağlık çalışanlarının yemek, giyim ve ısınma gibi insani ihtiyaçlarının süratle karşılanması gerektiğini anlatan Bayraktar, depremin ilk anından itibaren kendileri de birer depremzede olmasına rağmen bölgede fedakarca sağlık hizmeti sunmaya devam eden sağlık çalışanlarının unutulmaması gerektiğini anlattı.

Deprem bölgesinde çalışmaya devam eden tüm sağlık çalışanlarına en az bir yıl süreyle olmak üzere bölgede yaşam ve çalışma koşulları normale dönene kadar çift taban maaş ödenmesi gerektiğini söyleyen Bayraktar, “Depremzede tüm sağlık çalışanlarına, yaşanan afetin olumsuz etkilerinin bir nebze azaltılabilmesi için 10 maaş acil yaşam yardımı verilmelidir” dedi.

 

“SAĞLIKTA ŞİDDETE SIFIR TOLERANS GÖSTERİLMELİ”

 

Sağlık çalışanlarının ağır ve kötü çalışma koşullarının acilen düzeltilmesi gerektiğini kaydeden Bayraktar, “Sabit ödeme, performans ödemesi gibi sağlık çalışanlarının mağduriyetine sebep olan ve çalışma barışını bozan uygulamalara son verilmeli; en düşüğü yoksulluk sınırının üzerine olacak şekilde, kadro derecesine göre maaşlarda kademeli artış yapılmalıdır” dedi.

Tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak kademeli ek gösterge artışının yapılması gerektiğini kaydeden Bayraktar, “Sağlıkta şiddete sıfır tolerans gösterilmeli ve sağlıkta şiddeti önleyecek etkili bir şiddet yasası çıkarılmalıdır. Sağlık çalışanlarının çocuk bakım sorunun çözümü için haftanın 7 günü 24 saat kesintisiz hizmet veren bakımevi, kreş ve anaokulu düzenlemesi hayata geçirilmelidir. Yeterli sayıda sağlık çalışanı istihdam edilmeli, personel açığı kapatılmalıdır” dedi.

Bayraktar, son olarak bir kez daha tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

admin avatarı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir