BAĞIMSIZ SAĞLIK-SEN: MEMUR VE EMEKLİ AYLIKLARINA DERHAL EK ZAM YAPILMALI

admin avatarı

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, asgari ücrete yapılan yüzde 50.7 oranındaki zammın ülkedeki gerçek enflasyonu da ortaya koyduğuna dikkat çekerek, “Derhal 2022 yılı girmeden başta sağlık çalışanları olmak üzere memur ve emeklilerine de bu oranda artış yapılacağına yönelik ek toplu sözleşme protokolü imzalanmalıdır. Paranın pul olduğu bu dönemde bir memur maaşı ile asgari ücret seviyesinin eşitlenmesi kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.

Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada, asgari ücrete yüzde 50.7 oranında zam yapılarak, maaşların 4 bin 250 TL seviyesine yükseltilmesinin kamu çalışanları ve emekliler içinde emsal teşkil etmesi gerektiğini ifade etti.

Ortalama memur maaşlarında bir yıl içinde yüzde 45’lik erime gerçekleştiğini belirten Bayraktar, “Yüzde 50’lere dayanan hatta gıda ve bazı temel geçim malzemelerinde yüzde 100’lere varan gerçek enflasyon karşısında memur ve emeklilerinin 2022 yılında yüzde 5+7 zam ile enflasyon farkı ile yılı geçirmeleri beklenemez. Yandaş sendika tarafından açıklanan toplu sözleşme ek protokolünün bu yıl çıkmadan süratle imzalanması ve memur ve emeklilerine de en az bu oranda zam yapılması, ilave olarak refah payı verilmesi gerekmektedir” dedi.

SAĞLIKÇILARA HAKKI VERİLMELİ

Bayraktar, milyonlarca kamu çalışanı, emekli ve ailelerinin, toplu sözleşmenin revize edilmesini beklediğini ifade ederek, “Aileleri ile birlikte 25 milyona yakın kesim düşen alım güçlerinin telafi edilmesini ve gerçek zam beklemektedir. Öte yandan sağlık çalışanları arasında hiçbir ayrım ya da statü gözetilmeden tüm sağlık çalışanlarına yüzde 50’lere varan zam ve refah artışı yapılmalıdır. Sütün litresinin 15 liraya, benzinin 11 liraya ulaştığı bir dönemde yapılacak bu artışların da hiçbir anlam ifade etmediğini bilmekteyiz. Ancak aradaki farkın korunması ve alım gücünün kısmi müdafaası için bu şarttır. Derhal ve gecikmeksizin memurlara düzenleme yapılmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Tagged in :

admin avatarı