Çalışma koşullarını protesto eden doktorların grevi, ülkenin birçok yerdeki hastane hizmetlerini aksattı. İngiltere Başbakanı David Cameron, grevin hastaların sağlığını tehlikeye attığını belirtti. İngiltere`de doktorlar 40 yıl sonra ilk kez mesai saatlerindeki düzenlemeler ve çalışma koşullarını protesto etmek için greve gitti. Ülke genelinde 45 bin asistan doktor 24 saatlik ‘iş yavaşlatma` eylemine de başladı.
Doktorlar, hükümetin emeklilik şartlarında yapmayı planladıkları değişiklikleri protesto ederek hükümeti 4 yıl önce yapılan anlaşmaya bağlı kalmamakla suçluyor. İngiltere`de doktorların 40 yıl aradan sonra yaptığı bu ilk iş bırakma eylemi nedeniyle, ülke genelinde acil olmayan ameliyatlar ve 4000 hastanın randevuları iptal edildi.
“GREV HASTALARIN SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATTI”
Günler önceden grevin gerçekleştirilmemesi için yoğun çaba sarf eden hükümet bunda başarısız kalırken, başbakan David Cameron, grevin hastaların sağlığını tehlikeye attığını söyledi.
Doktorlar maaşlarına yüzde 11 zam yapılmasına karşın uzun saatler ara vermeden tutulan nöbetler ve zaman zaman haftada 7 gün çalışmalarını öngören sağlık yasasına tepki gösteriyor.
ACİL HASTALAR DIŞINDA HASTALARA BAKILMADI
İngiltere Tıp Derneği yaptığı açıklamada, 104 bin üyesinin yüzde 80`inin greve destek verdiği belirtti. Ayrıca üyelerinin katıldığı iş yavaşlatma eyleminde, doktorların hastanelere gittiğini ancak acil durumlar dışındaki hastaları muayene etmediklerini ifade etti.
Bir yanıt yazın