Aralık 04, 2022
Image

BAĞIMSIZ SAĞLIK-SEN BAŞKANI BAYRAKTAR: KAMU ECZACILARININ TABAN ÖDEME KAT SAYISI SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALI

Eylül 25, 2022 318

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, Türkiye’de görev yapan yaklaşık 4 bin kamu hastanelerinde görevli eczacının büyük bir mağduriyetle karşı karşıya olduklarına dikkat çekerek, “Sağlık Bakanlığı 12 Ağustos’ta yayınladığı ek ödeme genelgesiyle binlerce kamu hastanelerinde çalışan eczacıyı mağdur etmiştir. Kamu eczacıları için taban ödeme kat sayısı 0,5'te kalırken, bu durum büyük bir haksızlığa yol açmaktadır. Bu sorunun biran önce çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz” dedi.

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Bayraktar, 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada başta kamu hastanelerinde görevli eczacılar olmak üzere eczacıların maddi ve özlük hakları mağduriyetleri ile karşı karşıya olduklarını ifade etti.

TABAN EK ÖDEMELERİ YÜKSELTİLMELİ

Bayraktar, Sağlık Bakanlığı tarafından 12 Ağustos’ta yayımlanan Ek Ödeme Yönetmeliği’nin kadük doğduğunu ve kabul edilemez olduğunu belirterek, taban ek ödemesinde tabip ve diş hekimine 2.26 olarak belirlenen katsayının maalesef eczacılara sadece 0.5 olarak belirlendiğini vurguladı. Bayraktar, “Biz Bağımsız Sağlık-Sen olarak bunun da 2.26 olarak yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz.  Bunun için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerde de bulunuyoruz” dedi.

SAĞLIKTA ŞİDDETTEN ECZACILARDA ZARAR GÖRÜYOR

Türkiye’de son yıllarda artan sağlık çalışanlarına şiddet olaylarının eczacılara kadar uzandığına dikkat çeken Bayraktar, “Ödenmeyen ilaçlar nedeniyle hasta ile eczacıların karşı karşıya getirilmesi, hastalardan alınan katkı/katılım paylarının sorumlusunun eczacıların görülmesi maalesef eczacıların da şiddete maruz kalmasına sebebiyet vermektedir. Maalesef ülkemizde kronik bir hal alan şiddet vakalarına yönelik cezaların daha da caydırıcı olmasını ve eczacılar için de güvenlik tedbirlerinin sıkılaştırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Bayraktar, tüm sorunların çözüme kavuşması noktasında Bağımsız Sağlık-Sen olarak gerekli girişimlerde bulunulacağını belirterek, tüm eczacıların 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü’nü kutladı.

BAŞ YAZI

baskan2.jpg